27 Ocak 2015 Salı
PASTANE POĞAÇASI
PASTANE POĞAÇASI
Malzemeler
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı maya
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un
110 gr tereyağ
75 gr sıvıyağ
1 adet limon suyu
1çay bardağı krema
1/2 şişe soda
İçi İçin
200 gr rendelenmiş beyaz peynirarzuya göre maydanoz
Önce mayayı 1 Çay fincanın da ılık sütle eritin.Unu bir kabın içinde havuz olacak şekilde açın içine yumurtayı
sıvıyağı tereyağını koyun yavaş yavaş elinizin uçları ile yoğurun.Krema ve sodayı ve limon suyunu da ekleyin ve gerekirse un ekleyebilisisniz
İyice yoğurun ve 15- 20 dinlendirin .Sonra elinize yumurta büyüklüğün de alın açın içine peynirli içinizden koyup kapatın hamur ve içiniz bitene kadar bu işleme devam edin.Üzerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin Fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.Çay ile servis yapın
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder