KATMER
Malzemeler
4 adet 30 x 42 cm boyutunda yufka
125 gr tereyağ, eritilmiş
12 çorba kaşığı toz şeker
12 çorba kaşığı fıstık
Yapılışı
Birinci yufkayı tezgaha serin, üzerine fırça
ile erittiğiniz yağdan her tarafına eşit olarak sürün.
Sonra kenarlarını katlayın.Katladığınız
kenarların üzerine de hafifçe sürün.Sonra öteki kenarlarını da katlayın ve yağ
sürün.Şimdi elimizde kare şeklinde katlanmış bir yufka var.Bu yufkanın üzerine
2-3 kaşık toz şekeri serpin ,2-3 kaşık fıstığı da serpin ve yufkayı zarf katlar gibi katlayın ve
parşömen kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin.Bu
işleminizi tüm yufkalarınıza uygulayın.180 dereceli
fırında 15 - 20 dakika kadar pişirin.Üzerleri
kızarana kadar pişirin.Fırından çıkarınca 5 dakika dinlendirin üzerine fıstık
serpin ve arzuya göre dondurma eşliğinde servis yapın.
Afiyet Olsun !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder