2 Ocak 2015 Cuma

KATMER





KATMER


Malzemeler


4 adet 30 x 42 cm boyutunda yufka
125 gr tereyağ, eritilmiş
12 çorba kaşığı toz şeker
12 çorba kaşığı fıstık


Yapılışı


Birinci yufkayı tezgaha serin, üzerine fırça ile erittiğiniz yağdan her tarafına eşit olarak sürün.
Sonra kenarlarını katlayın.Katladığınız kenarların üzerine de hafifçe sürün.Sonra öteki kenarlarını da katlayın ve yağ sürün.Şimdi elimizde kare şeklinde katlanmış bir yufka var.Bu yufkanın üzerine
2-3 kaşık toz şekeri serpin ,2-3 kaşık  fıstığı da serpin ve yufkayı zarf  katlar gibi katlayın ve
parşömen kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin.Bu işleminizi tüm yufkalarınıza uygulayın.180 dereceli
fırında 15 - 20 dakika kadar pişirin.Üzerleri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkarınca 5 dakika dinlendirin üzerine fıstık serpin ve arzuya göre dondurma eşliğinde servis yapın.



Afiyet Olsun !

Hiç yorum yok: