MİLFÖY ÇANAĞINDA MANTARLI ET
Malzemeler
1 adet 12-lik muffin kalıbı
150 gr zar şeklinde doğranmış kuzu eti
3-4 adet orta boy mantar
1 küçük soğan küp doğranmış
1 çorba kaşığı haşlanmış bezelye
4-5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber
1fincan sıvıyağ
Yapılışı
Önce doğramış olduğumuz kuzu etini kısık ateşte biraz su ile haşlıyoruz.Suyunu çekince
1 çorba tereyağını tencereye ilave edip
karıştırın Üzerine mantar ve soğanı dökün kavurmaya devam edin,kavrulurken en
son bezelyeleri de koyun tuzunu ve biberlerini de ekleyin.Soğumaya bırakın.
Bu arada siz milföy hamurunuzu 9 eşit kare olacak şekilde kesin***.Benim milföy
hamuru iki adet 20x20 cm boyutunda ***
yani ben bir hamurdan 9 adet elde ettim****.Bu kareleri muffin kek kalıplarının
içine çanak olacak şekilde
yerleştirin.İçlerini bu hazırlamış olduğunuz harcla doldurun.
190*200 dereceli fırında pişirin.Pişmesine
yakın üzerlerine peynirini serpin bir 5 dakika pişirmeye devam edin.Fırından
alın ve sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder