LİMONLU
HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK
Malzemeler
4 adet yumurta
1,5 su
bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 Türk fincanı süt
1 Türk fincanı dolusu limon suyu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu veya baking powder
1 paket vanilla
3 su bardağı kek un
Limon kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı hindistan cevizi rendelenmiş
Yapılışı
Öncelikle yumurtalar oda sıcaklığında
olmalıdırlar.Keke yumurtalarımızı kırarak başlıyoruz,şekeri
ekleyip en az bir 10 dakika çırpıyoruz.Mikserle
çırparken sıvıyağı azar azar damlatarak çırpmaya devam edin.Sütü de aynı
şekilde ilave edip çırpın.Kabartma tozunu vanıllayı ve limon kabuğu rendesini ekleyin.Unu eklemeden
en az bir kere eleyin.1 su bardağıunu ekleyip TAHTA kaşıkla
çırpın.Sonra Limon suyunu azar azar ekleyin
karıştırın Geri kalan 2 su bardağı
unu birer bardak
birer bardak ekleyip tekrar çırpmaya TAHTA
kaşıkla devam edin .Kek hamurunuz hazır olunca
önceden yağlayıp unladığınız kek kalıbınıza
dökün .!70 dereceli önceden ısıttığınız fırında pişirin.
Yaklaşık olarak 35 -45 dakika kadar pişip
pişmediğini bir kürdan yardımı ile kontrol edin,kürdan
temiz olarak çıkarsa kek pişmiş
demektir.Fırından keki alın ve soğutun,soğuyunca servis tabağınıza
alıp limon
dilimleri ile süsleyin.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder