2 Ocak 2015 Cuma

LİMONLU HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK



LİMONLU  HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

Malzemeler

4 adet yumurta
1,5  su bardağı şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 Türk fincanı süt
1 Türk fincanı dolusu limon suyu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu veya  baking powder
1 paket vanilla
3 su bardağı kek un
Limon kabuğu rendesi
2 çorba kaşığı hindistan cevizi rendelenmiş


Yapılışı

Öncelikle yumurtalar oda sıcaklığında olmalıdırlar.Keke yumurtalarımızı kırarak başlıyoruz,şekeri
ekleyip en az bir 10 dakika çırpıyoruz.Mikserle çırparken sıvıyağı azar azar damlatarak çırpmaya devam edin.Sütü de aynı şekilde ilave edip çırpın.Kabartma tozunu vanıllayı  ve limon kabuğu rendesini ekleyin.Unu eklemeden en az bir kere eleyin.1 su bardağıunu ekleyip TAHTA  kaşıkla
çırpın.Sonra Limon suyunu azar azar ekleyin karıştırın Geri  kalan 2  su bardağı  unu birer bardak
birer bardak ekleyip tekrar çırpmaya TAHTA kaşıkla devam edin .Kek hamurunuz hazır olunca
önceden yağlayıp unladığınız kek kalıbınıza dökün .!70 dereceli önceden ısıttığınız fırında pişirin.
Yaklaşık olarak 35 -45 dakika kadar pişip pişmediğini bir kürdan yardımı ile kontrol edin,kürdan
temiz olarak çıkarsa kek pişmiş demektir.Fırından keki alın ve soğutun,soğuyunca servis tabağınıza
alıp limon  dilimleri ile  süsleyin.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: