BUZDA YÜZEN KUĞULAR
Malzemeler
4 tane yumurta
115 gr. tuzsuz margarin veya tereyağ
1 su bardağı un
1 su bardağı su
1 tatli kaşığı vanilla
1 cay kaşığı tuz
1 tatli kaşığı toz seker
biraz da limon kabuğu rendesi
İçinin Kreması:
4-5 çorba kaşığı toz şeker
2-3 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı vanilla
Limon kabuğu rendesi
1 kutu krem şanti(1 zarf )
1 su bardağı süt
Kremanın Yapılışı:
Pastamıza başlamadan önce kremayı
hazırlamalıyız ki profitrolu yapana kadar krema soğusun..Yapacağımız tencereye
şekeri unu yumurta sarısını koyup karıştırıyoruz,üzerine sütü döküyoruz,tekrar
karıştırıp pişirmeye başlıyoruz.Kremamız hafifçe kaynamaya başlayınca margarini de ekleyip,ateşten alıyoruz.Üzerine
limon kabuğu rendesini ve vanillasını da ekleyip mikserle çırpıyoruz. Soğuyunca 1 bardak sütle 1 zarf
krem şantiyi de mikserle çırpıp soğuk olan krema ile beraber çırpıp bir kenarda
ya da buzdolabında profitrol hazır olana kadar bekletebilirsiniz.
Profitrolün Yapılışı
Bir tencereye 1 bardak su koyup
kaynatıyorsunuz,kaynayınca içine şekeri ,tuzu yaği ilave edip ocağın altını
kısıyorsunuz.Yağ da eridikten sonra unu üzerine birden döküp güzelce
topaklanmadan karıştırıyorsunuz.Ocağın üzerinden alıp içine vanillayı ekliyoruz.Hamur tam soğumadan yumurtaları birer birer tahta
kaşıkla çırparak yavaş yavaş hamura yediriyoruz.Sonra bir krema sıkma
torbası yardımıyla hafif yağlanmış
tepsiye önce kuğuların başını yapmak
için soru işareti şeklinde sıkın, sonra
kuğunun gövdesini yapmak için oval şeklinde sıkın.185-190 dereceli fırın da
pişiriyoruz.Piştikten sonra yapmış olduğumuz kremasını içi pişerken boşalmış
toplarımızın içine dolduruyoruz.Oval şekillerin üst kısmını kesip sonra da
onları ikiye ortadan kesin kanatlar için kullanın.Ovalların alt kısmını kuğunun
alt gövdesini oluşturması için krema ile doldurun.Ortadan
kesmiş olduğunuz kanatları kremaya batırarak
kuğununn kanatlarını yapın.En son soru işareti olarak hazırladığımız kuğunun
bşlarını kremeya oturtun.Ve üzerlerine
pudra şekeri serperek servis tabağınıza alıp servis yapın.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder