4 Aralık 2016 Pazar
NOEL KEKİ
NOEL KEKİ
Malzemeler
2 adet aynı boyada tepsi
10 adet yumurta ( beyazı ve sarısı ayrılacak)
2 su bardağı pudra şeker
3 su bardağı un ( elenmiş un)
2 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
2 adet limon kabuğu rendesi
100 gr dövülmüş fındık Arzuya göre
Kreması İçin
1 kilo süt
8 - 9 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
4 yumurta sarısı
1 limon kabuğu rendesi
150 gr tereyağ
Üzerinin Kreması İçin
4 paket çikolatalı krem şanti
4 su bardağı soğuk süt
1 kase kalın rendelenmiş çikolata
Yapılışı
Büyükce iki kabın içerisine birine yumurta sarılarını diğer kaba yumurta beyazlarını koyun.
Sonra yumurta sarılarının üzerine 1 su bardağı pudra şekerini koyup iyice köpürene kadar çırpın.
Aynı işleme yumurta beyazları ile 1 su bardağı pudra şekerini çırparak devam edin.Yumurta sarılarının olduğu kaba elenmiş yavaş yavaş unu ilave edin TAHTA KAŞIKLA karıştırınn.Kabartma tozu vanilyayı limon kabuğunu da ilave edin.Yumurta sarılarının üzerine çırpmış olduğunuz yumurta beyazlarını üç defa da ilave edip katlayarak karıştırın.Tepsileri parşömen kağıdı ile kaplayın.Tereyağ
ile yağlayın.Eşit şekilde kek hamurunu iki tepsiye dökün .180 dereceli önceden ısıtılmış fırında 15 -17 dakika pişirin. 5 dakika kadar fırında bırakın.İki adet havluyu tezgaha serin üzerine pudra şeker serpin ve tepsideki pandispanyaları havluların üzerine ters çevirin parşömen kağıtlarını çıkarın ve sıcakken havluya rulo olarak sarın.
Kek soğuduktan sonra muhallebi gibi pişirip soğumaya bıraktığnız kremayı üzerine sürün.Birinci ruloyu servis tabağına yerleştirin .İkinci keki de kremasını sürüp rulo şeklinde sarın sonra verevlemesine ortadan kesin.Bu parçaları birinci kekin kenarlarına ağaç dlı gibi yerleştirin.Sonra
krem şanti ile tüm kekinizi kaplayın.Üzerine çikolata rendesi ile kaplayın üzerine pudra şekeri döküp
süsleyin .
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder