4 Aralık 2016 Pazar

BAILEY KEK



BAILEY KEK

Malzemeler

4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
3  Türk fincanı sıvıyağ
1 türk fincanı Bailey kahve likörü
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Yarım limon kabuğu rendesi

Üzerinin Sosu

150 gr çikolata
50 gr tereyağ
4 yemek kaşığı sıcak su
1 yemek kaşığı Bailey kahve likörü

Yapılışı

Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın.Sıvıyağıve Bailey likörünü ekleyin çırpın.Unu kabartma tozu vanilyayı ve kakaoyu iki kere eleyin .Sonra kek hamuruna üç defa da azar azar ekleyip TAHTA KAŞIKLA çırpın.En son limon rendesini ekleyin .Yağlanmış un serpilmiş kek kalıbınıza dökün. 170 dereceli fırında 25-30 dakika pişirin.Piştikten sonra soğumaya bırakın.Kek soğurken
sosunu hazırlayın.Tereyağını eritin içine çikolatyı ilave edin,çikolatanız erirken sıcak suyu  yavaş yavaş ekleyin.Ocaaktan alın bailey likörünü ilave edin .Sosu kekin üzerine dökmeden önce keki 1 bardak soğuksütle ıslatın.Daha sonra sosu üzerine dökün.Yeşil antep fıstığı ile süsleyin ve çay ya da
kahve şle servis edin

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: