Malzemeler
4 su bardağı un
250-300 gr soğuk tereyağ
20 -25 gr şeker
4-5 kaşık soğuk su
1 çay kaşığı tuz
Harcı için
2 elma rendesi
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 su bardağı kuru üzüm
2 yemek kaşığı şeker
Yapılışı
Önce tart hamurunu hazırlayın .Buzdolabın da yarım saat bekletin.Daha sonra hamuru açın yağlanmış bir tart kalıbına yerleştirin.Hazırladığınız harcı tart hamurunun üzerine dökün.Hamurdan ayırdığınız hamuru bir yıldız şeklindeki ya da başka bir kurabiye kalıbıyla kesin ve tartın üzerine yerleştirin.160 dereceli önceden ısıtılmış fırında 25 -30 dakika pişirin .Tart iyice soğuduktan sonra
üzerine pudra şeker serpin .Servis yapın.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder