16 Aralık 2016 Cuma

FİYONK BÖREK



FİYONK BÖREK

Malzemeler

1 paket baklavalık yufka
2 paket  ıspanak
3 adet orta boy soğan
1 türk kahve fincanı sıvıyağ
Tuz  Kimyon
Toz Kırmızı biber
125 gr tereyağ
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
Siyah çörek otu

Yapılışı

Ispanak ve soğanları bir fincan yağ ile kavurun.Baharatlarını ekleyin,bir kenarda bekletin .Teryağını
eritin sütü içine dökün .Yumurtayıda kırın ve çırpın .Yağ çok sıcak olmasın.Yufkanıza bu karışımdan
fırça ile sürün.Sonra yufkanızı kare şeklinde katlayın karenin iki ucuna ıspanaklı harçtan koyun sonra yanlardan içeriye doğru katlayın sonra açık kalan öteki iki ucu da kapatın .Eliniz de zarf şeklinde
katlanmış yufka olacak başka bir yufkayı da şeritler halinde kesin böreği ortadan bu şeritlerle fiyonk haline getirin .Bu işlemi yufka ve harcınız bitene kadar tamamlayın .Parşömen kağıdı serili fırın tepsisine birer parmak arayla dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün çörek otunu serpin 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından .ıkarınca ılık veya sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: