16 Haziran 2016 Perşembe

GÜLLAÇ



GÜLLAÇ

Malzemeler

10 adet güllaç yaprağı
2 lt süt
2,5- 3 su bardağı toz şeker
5 -6 yemek kaşığı gül suyu
1 su bardağı fındık veya badem  çekilmiş
50-60 gr yeşil antep fıstığı dövülmüş
12 adet kiraz şekerleme
Hindistan cevizi

Yapılışı

Sütü kaynama noktasına kadar ısıtın içine şekeri ilave edin ,ocağın altını kapatın .Gül suyunu ilave edin.Tatlınızı hazırlayacağınız tepsiye ilk güllaç yaprağını koyun sütlü karışımdan iki kepçe sütü üzerinde gezdirerek dökünBu işleme 5.yaprağa kadar devam edin.5. yaprağıda koyun sütü gezdirin arasına dövülmüş fındığı serpin.Ve işlemi diğer 5 yaprak bitene kadar uygulayın.Eğer sütlü karışımdan arttıysa onuda en son üzerine dökebilirsiniz.Buzdolabında 2-3 saat soğumaya alın.Servisten önce üzerine arzuya göre hindistan cevizi,fıstık ve kirazla süsleyin.

Afiyet Olsun!


Hiç yorum yok: