9 Ağustos 2016 Salı

BUMBAR DOLMASI



BUMBAR DOLMASI

Malzemeler

4-5 adet koyun bumbar
500 gr pirinç
200 gr koyun eti kıyması
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı karabiber.
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım paket turşuluk adi tuz
2-3 adet limon

Yapılışı

Önce bumbarları güzelce dışından kazıyın,sonra tersine çevirip tekrar temizleyin.Sonra tuz ve limon dilimleri ile iyice ovalayın.Bumbarları yıkayın ve tuzlu suda 3 - 4 saat bekletin.Bu arada pirinci yıkayın suyunu süzün başka bir kaba alın kıymayı baharatları salçayı ve sıvıyağı ekleyin.
Daha sonra bir huni yardımı ile bumbarları doldurun.Sonra tekrar doldurduğunuz bumbarları tuz ve limonla ovalayın yıkayın.Bumbarları büyük bir tencereye dizin üzerine  üzeri kapanacak şekilde su
ile kaplayın.2-3 saat kaynatın suyuna 2 yemek kaşığı tereyağ, tuz atın .Pişince sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun!


Hiç yorum yok: