9 Ağustos 2016 Salı

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR




ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

Malzemeler

8 adet enginar çanağı konserve
1 su bardağı haşlanmış havuç küp doğranmış
1 su bardağı haşlanmış patates küp doğranmış
1 su bardağı  haşlamış bezelye
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet limon
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 adet küçük soğan
Tuz karabiber
Dereotu

Yapılışı

Enginar çanaklarını limonla ovun ve üzerine bir su bardağı su ekleyin biraz yumuşayıncaya kadar haşlayın.Bir tavaya 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve küp doğranmış soğanı hafifçe kavurun .
Patatesi havucu ve bezelyeyi de ekleyin .Ateşten alın .Haşladığınız enginar çanaklarına bu harcı koyun.Üzerine doğranmış dereotu serpin.Servis tabağına alın .

Afiyet Olsun!


Hiç yorum yok: