9 Ağustos 2016 Salı
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR
Malzemeler
8 adet enginar çanağı konserve
1 su bardağı haşlanmış havuç küp doğranmış
1 su bardağı haşlanmış patates küp doğranmış
1 su bardağı haşlamış bezelye
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet limon
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 adet küçük soğan
Tuz karabiber
Dereotu
Yapılışı
Enginar çanaklarını limonla ovun ve üzerine bir su bardağı su ekleyin biraz yumuşayıncaya kadar haşlayın.Bir tavaya 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve küp doğranmış soğanı hafifçe kavurun .
Patatesi havucu ve bezelyeyi de ekleyin .Ateşten alın .Haşladığınız enginar çanaklarına bu harcı koyun.Üzerine doğranmış dereotu serpin.Servis tabağına alın .
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder