6 Eylül 2016 Salı

FINDIKLI KURABİYELER




FINDIKLI KURABİYELER

Malzemeler

250 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
Yarım limon kabuğu rendesi
2,5 - 3 su bardağı un

Üzeri için

1 yumurta beyazı
2 çorba kaşığı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş fındık

Yapılışı

Büyükçe bir kaba teryağını, pudra şekerini,yumurta sarısını,kabartma tozu ,vanilyayı,limon kabuğu rendesini ekleyin yoğurun ,unu yavaş yavaş yedirin.Ele yapışmayacak bir hamur olması lazım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde  parçalar koparın elinizle yuvarlayın .Daha sonra önce yumurta beyazına batırın sonra da fındıklı şeker karışımına batırın.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin .
Üzerleri kızarıncaya kadar 175 dereceli fırın da pişirin.Soğuduktan sonra arzu ederseniz pudra şeker
de serpebilirsiniz.Kurabiyeleriniz çayın yanında servis yapılmak için hazırdır.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: