15 Eylül 2016 Perşembe




ÇİKOLATALI YAŞ PASTA

Malzemeler

5 adet yumurta
1,5 su bardağı  şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 limon rendesi
1paket vanilya
1 paket kabartma  tozu
3 - 3,5 su bardağı un
1  Türk çay bardağı dövülmüş fındık

Arası için krema

2 yumurta sarısı
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı margarin

Üzeri için

1,5 paket krem şanti (3 zarf)
3 Türk çay bardağı soğuk süt

Yapılışı

Yumurta ve şekeri güzelce çırpın.Sırasıyla yağı sütü ekleyin.Limon kabuğunu vanilyayıve kabartma tozunu eklyip unu yavaş yavaş karışıma ilave edin ve tahta kaşıkla çırpmaya devem edin.En son fındığı da ekleyin ve yağlanmış ve un serpilmiş fırın tepsisine dökün .Ort dereceli fırında 20 25 dak. pişirin.Piştikten sonra fırından çıkarın soğumaya bırakın.Kek soğuduktan sonra keki enine 3 e bölün.Pişirip soğuttuğunuz ara kremasını Böldüğünüz kekin üzerine sürün.İkinci kekin de üzerine kremadan sürün.En son katı ve kekin her tarafını krem şantiyle kaplayın.Buzdolabında 2 saat bekletin ,arzu ederseniz çikolata eritip üzerini süsleyebilirsiniz.Ya da fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyip
servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun!


Hiç yorum yok: