3 Haziran 2016 Cuma

BADEMLİ ARMUTLU TART







































BADEMLİ ARMUTLU TART

Malzemeler

1 paket milföy hamuru (2 tabaka)
3 adet armut
4-5 kaşık şeker
1 yemek kaşığı tarçın
2 -3 yemek kaşığı tereyağ

Yapılışı

Milföy hamurunun 1. tabakasını tart kalıbınıza yayın ve bir çatalla tabanında delikler açın.Başka bir kabın içine armutları soyun ve ince olarak doğrayın üzerlerine şeker ve tarçını serpin  erittiğiniz tereyağınıda üzerine dökün ve iyice birbirine karıştırın.İnce dilimlenmiş armutları sırt sırta kalıba dizin.Öteki hamuru ince ince kesin ve armutların üzerine kafes gibi yerleştirin. Fırında 180 dereceli fırında pişirin.Fırından çıkarınca ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

Afiyet Olsun!



Hiç yorum yok: