BADEMLİ ARMUTLU TART
Malzemeler
1 paket milföy hamuru (2 tabaka)
3 adet armut
4-5 kaşık şeker
1 yemek kaşığı tarçın
2 -3 yemek kaşığı tereyağ
Yapılışı
Milföy hamurunun 1. tabakasını tart kalıbınıza yayın ve bir çatalla tabanında delikler açın.Başka bir kabın içine armutları soyun ve ince olarak doğrayın üzerlerine şeker ve tarçını serpin erittiğiniz tereyağınıda üzerine dökün ve iyice birbirine karıştırın.İnce dilimlenmiş armutları sırt sırta kalıba dizin.Öteki hamuru ince ince kesin ve armutların üzerine kafes gibi yerleştirin. Fırında 180 dereceli fırında pişirin.Fırından çıkarınca ve soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder