8 Mayıs 2016 Pazar

ÇİKOLATALI BEZELER




ÇİKOLATALI BEZELER

Malzemeler

6 adet yumurta akı
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı krem tartar
Kırmızı gıda boyası
Nutella

Yapılışı

Yumurta aklarını çırpacağınız kaba koyun tuzu atın ve yumurta karıştırıcısı ile çırpın.Şekerin karıştığından emin olunca kabı ben marıe  usulü su kaynayan bir tencerenin üzerine oturtun ve
şekerin eridiğinden emin oluncaya kadar bu su üzerinde çırpın.
Daha sonra yumurtalı karışımı mikserle köpürene ve parlayana kadar çırpın çırparken vanilyayı ve krem tartarı da ekleyin.Krema sıkma torbasına bir fırça ile kırmızı gıda boyasından ince bir çizgi halinde çizin.Hazırladığınız bezeyi sıkma torbasına koyun  parşömen kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine
sıkın.Öneden 90- 95 derecede ısıtıp hazırladığınız fırında 2 saat kadar kurutarak pişirin.Fırını kapattıktan sonra bezeleri fırında bir saat daha bırakın .Soğuduktan sonra bezelerin altına nutella
sürün ve birbirine yapıştırın .Servis tabağına alın.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: