2 Ocak 2015 Cuma

MİLFÖY ÇANAĞINDA MANTARLI ET


MİLFÖY ÇANAĞINDA  MANTARLI ET

Malzemeler


1 adet 12-lik muffin kalıbı
1 paket milföy hamuru
150 gr zar şeklinde  doğranmış kuzu eti
3-4 adet orta boy mantar
1 küçük soğan küp doğranmış
1 çorba kaşığı haşlanmış bezelye
4-5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
 Karabiber
Kırmızı biber
1fincan sıvıyağ


Yapılışı

Önce doğramış olduğumuz kuzu etini kısık  ateşte biraz su ile haşlıyoruz.Suyunu çekince
1 çorba tereyağını tencereye ilave edip karıştırın Üzerine mantar ve soğanı dökün kavurmaya devam edin,kavrulurken en son bezelyeleri de koyun tuzunu ve biberlerini de ekleyin.Soğumaya bırakın.
Bu arada siz milföy hamurunuzu 9 eşit  kare olacak şekilde kesin***.Benim milföy hamuru  iki adet 20x20 cm boyutunda *** yani ben bir hamurdan 9 adet elde ettim****.Bu kareleri muffin kek kalıplarının içine çanak olacak  şekilde yerleştirin.İçlerini bu hazırlamış olduğunuz harcla doldurun.
190*200 dereceli fırında pişirin.Pişmesine yakın üzerlerine peynirini serpin bir 5 dakika pişirmeye devam edin.Fırından alın ve sıcak servis yapın.

AfiyetOlsun!

Hiç yorum yok: