27 Ocak 2015 Salı









KESTANELİ BADEMLİ PUDİNG



Malzemeler:



1 kutu Toz Jelatin(içinde 4 zarf var,hepsi yada iki yaprak jelatin)
1su bardağı Toz Şeker
2 su bardağı Half&Half (tam yağlı süt)
2 su bardağı Whipping Cream(1 su bardağı hazır krema kullanabilirsiniz)
3 su bardağı Süt
1/2 Limon Kabuğu Rendesi
2 tatlı kaşığı Vanilla
1 su bardağı çekilmiş Badem İçi
10- 12 adet kestane reçeli



Yapılışı



Bir su bardağı şeker ile bir su bardağı sütü orta ateşte kaynatın, içine bademi de ekleyip kaynamasını sağlayın. Kaynadıktan sonra ateşten alın ve bir yere ılıması için bırakın.  1 su bardağı sıcak suya 4 zarf jelatini (iki yaprak kadar) atın ve karıştırın.  Jelatinin çok iyi erimesi lazım. Eridikten sonra üzerine 1 bardak soğuk sütü dökün, tekrar karıştırın. Daha sonra, şekerli bademli sütü jelatine tel süzgeçten geçirerek ekleyin.  Ayrı bir kapta whipping creami (hazır kremayı ), half&halfi (tam yağlı sütü) ve sütün kalanını mikserle iyice çırpın. Daha sonra, bademli karışımı ekleyin ve hep birlikte tekrar  mikserle  karıştırın. Daha sonra, hafif yağlanmış bir kek kalıbına  yada arzu ettiğiniz bir kalıba dökün ve akşamdan sabaha kadar buzdolabında bekletin.  Servis yapacağınız da dolaptan alın ve servis tabağına ters çevirerek servis edin, üzerini kestane reçeli ile süsleyin.



Afiyet Olsun!


Hiç yorum yok: