19 Kasım 2014 Çarşamba

PORTAKALLI KEK



PORTAKALLI KEK

Malzemeler

4 adet yumurta
1,5  su bardağı şeker
1.2 su bardağı sıvıyağ
125 gr tereyağ oda sıcaklığında
1 Türk kahve  fincanı portakal suyu
1 Türk kahve fincanı süt
3 su bardağı un
1 paket vanilla
1 paket kabartma tozu
1/2 adet portakal kabuğu rendesi
1/2 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ceviz

Yapılışı

Önce yumurta ve şekeri on dakika mikserle çırpın.Sonra sırasıyla yağı ve sütü ekleyin.Portakal suyu
nu, portakal kabuğunu,kabartma tozunu ,vanillayı ve tarçını ekleyin.En son unu TAHTA KAŞIKLA
çırpın.Yağlanmış ve tabanına  parşömen kağıdı serili kek kalıbının ,üzerine önce 5-6 dilim kabuğu
rendelenmiş portakalı dizin.Sonra kekin hamurunu dökün onon üstüne de dövülmüş cevizleri serpin.
180 dereceli fırında 35 -40 dakika pişirin.Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edin.Fırından çıkarınca soğumaya bırakın.Sonra servis tabağına ters çevirerek portakalların üste gelmesini sağlayın.Çay ya
nında servis yapın.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: