19 Kasım 2014 Çarşamba

FIRFIRLI PASTA



\

FIRFIRLI PASTA

Malzemeler

4 adet yumurta
3 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 paket vanilla
1 paket baking powder
1/2limon kabuğu rendesi
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt

Üzeri İçin

1 paket sarı  fondan hamuru
1/2 paket yeşil fondan hamuru

Yapılışı

Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın.Vanilla ve baking powderı ekleyin tekrar çırpın.En
son unu ekleyin ve TAHTA KAŞIKLA çırpın.Yağlanmış ve un serpilmiş kek kalıbınıza dökün.
180 dereceli fırında 10-15 dakika pişirin.Fırından çıkınca kek soğuyana kadar siz sütle krem şantiyi
çırpın.Kek soğuduktan sonra keki ikiye bölün arasına ve keki tamamen kapatacak şekilde krem şantiyi sürün.Önce sarı fondan hamurunuzu  silikon oklava ile açın.Üzerine baklava şekli verin.
Keki bu fondanla kaplayın ,fazlalıklarını kenarlardan kesin.Sonra yeşil fondan hamurunuzu açın
ve bunu 1 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.Sonra şeridin bir kenarını fondan kıvırma çubuğu
ile  yoksa çay kaşığınızın yuvarlak kısmı ile fırfır yapın.Sonra şeridin fırfırlı kısmı üstte olacak şekilde
yukardan başlamak üzere keki birinci şeritle dolayın .Dolamadan önce fırfırlı şeridin arkasını hafifçe
ıslatın ki keke yapışsın.Bu işleme kekin tüm duvarları kaplanıncaya kadar devam edin.Artan sarı hamurdan küçük güller yapıp süsleyin.Buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun!


Hiç yorum yok: