20 Kasım 2014 Perşembe

BAL KABAKLI KEK

                                                



   BAL KABAKLI KEK

Malzemeler

3 yumurta
100 gr tereyağ  oda sıcaklığında
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
6 -7 kahve ficanı un elenmiş
1 dlilm bal kabağı rendelenecek
1 çay bardağı üzüm
1 çay bardağı ceviz içi iri dövülmüş
1 tatlı kasığı tarçın
1 tatlı kaşığı sıvı vanilla
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım limon rendesi

Yapılışı

Kabak şekilli kek kalıbınızı yağlayıp unlayın.Yumurta ve şekeri çırpın.
Tereyağ ve sıvıyağı ekleyin çırpmaya devam edin
Sütü de ekleyin.
Sonra unu ilave edin ve tahta kaşıkla çırpın .
Sırasiyla tarçını vanillayı kabartma tozunu ve limon kabuğunu ekleyin .
En son rendelenmiş kabağı üzümü ve cevizi de ilave edin.
İyice karıştırın , yağlamış  olduğunuz kek kalıbına dökün ,165 dereceli fırında 40 -45 dak.
kadar pişirin.Piştikten sonra soğumaya bırakın.Kek soğuduktan sonra 1 fincan krem şanti
ile 1 fincan sütü çırpın .Krem şantiyi iki ayrı kaseye paylaştırın .
Birine sarı birine yeşil gıda boyası koyun karştırın.Bir firça yardımı ile kabakları ve yaprakları
boyayın.Kekiniz servise hazır.

Afiyet Olsun!






Hiç yorum yok: