19 Kasım 2014 Çarşamba

ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ




ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ

Malzemeler

1 paket baklavalık yufka
5 veya 6  deste ıspanak
3 adet soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz
Kırmızı biber
Kimyon
 150 gr tereyağ
1 çay bardağı süt
1 adet yumurta

Yapılışı

Önce ıspanaklarınızı güzelce yıkayın ve doğrayın.Soğanlarınızı küp küp doğrayın tencereye sıvıyağı koyun önce soğanları kavurun ,sonra doğradığınız ıspanakları ekleyip kavurun.İçinizi soğumaya
bırakın.Bu arada siz yufkaların üzerine süreceğiniz sosu hazırlayın.Önce tereyağını hafif ateşte eritin
içine sütü ekleyin ateşten alın ve ılıyınca 1 yumurtayı ekleyin.Sonra yufkanızdan bir adet alın ve bu
sostan bir fırça yardımı ile sürün ıspanaklı içinizden koyup rulo şeklinde sarın ve gül şeklinde
sarın .Bu işlemi yufka yada ıspanaklı  içiniz bitene kadar devam edin.Yağlanmış tepsiye dizin.180 dereceli fırında pişirin .Sıcak  yada soğuk servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: