23 Mayıs 2013 Perşembe

MANTARLI SOS YATAĞINDA KUZU PİRZOLA




MANTARLI SOS YATAĞINDA
KUZU  PİRZOLA

Malzemeler

12 adet kuzu pirzolası
250 -300 gr  mantar
2 adet domates
1 adet yeşil biber
5 diş sarmısak
Tereyağ
1 fincan zeytin yağ
Kırmızı biber
Karabiber
Kekik
Tuz
Taze nane

Yapılşı

Önce pirzolaları  güzelce tokmakla dövün.Sonra bahartlarını  ekleyip üzerine 1 kahve fincanı zeytinyağını dökün  ve iyice avcarlayın bir kenara bırakın.Mantarları yıkayıp doğrayın tavaya tereyağını koyun içine
mantarları atın üzerine domaesleri doğrayın biberi  ince ince doğrayıp ekleyin.Sarmısakları da dövün  ve baharatlarını ekleyin.Sos piştikten  sonra altını kısın.Fırınınızın üst ızgarasını yakın pirzolaları pişirin.Sonra sosu servis tabağına  alıp üzerine pirzolaları dizin.Taze nane ile süsleyin.

Afiyet  Olsun!

Hiç yorum yok: