29 Nisan 2013 Pazartesi

FINDIKLI LIMONLU KURABIYE





FINDIKLI LİMONLU KURABİYE

Malzemeler

250 gr un
125 gr tereyağ
100 gr pudra şeker
2 adet yumyurta
1 paket vanilla
1 limon kabuğu rendesi
1/2 çay kaşığı tuz
1çorba kaşığı nişasta

Yapılışı

Hamur tahtasına elenmiş unun ve nişastanın içinde donmuş tereyağını büyükçe bir bıçakla yağ parçaları kayboluncaya kadar kıyın.Sonra içine şeker vanilya  limon kabuğu rendesi ve tuzu atıp yumurtanın birinin
tümünü birinin sarısını da kırdıktan sonra yoğurarak bir hamur yapınız.Gerekirse biraz un daha ekleyebilirsiniz.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Sonra önce yumurta akına sonra toz şekere
batırıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.Yaklaşık 175 dereceli fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
Soğuduktan sonra limonata ya da çayın  yanında ikram edebilirsiniz.

Afiyet Olsun!





Hiç yorum yok: