1 Nisan 2013 Pazartesi

LOKMA TATLISI




LOKMA TATLISI

Malzemeler

1,5 su bardağı un
1- 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
1 yumurta
4 -5 su bardağı zeytinyağı


Şiresi İçin

2,5 su bardağı şeker
1/2  Limon suyu
2 su bardağı su

Yapılışı

Önce şurubuhazırlayın ve bir kenara soğuması için bırakın.Öbür yanda elenmiş unu   bir kaba koyup ortasını
açınız.İçine mayayı üretmek için 2 kahve  fincanı ılık suyla iyice  ezip un yedirerek yumuşacık bir hamur yapın.
Sonra bir kenarda şişmesi  ve mayalanması için dinlendirin.Hamur yoğurt kıvamında sulu olmalı.Hamur dinlendikten sonra bir tavaya zeytinyağını koyup kızdırın bir kahve fincanına sıvıyağ  koyun içine de bir çay kaşığı koyup tavanın yanına alın.Sonra hamuru elinizde sıkarak çay kaşığı ile kızgın tavadaki yağın içine atın
yanmamasına  dikkat ederek altın rengini alıncaya kadar kızartın .Hiç beklemeden soğumuş şurubun içine atın. Bir kevgirle şurubun içinden servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun!




Hiç yorum yok: