30 Mart 2013 Cumartesi

PEYNİRLİ SUCUKLU KATMER BÖREK




PEYNİRLİ  SUCUKLU KATMER BÖREK

Malzemeler

1 Paket milföy hamuru
250 gr beyaz peynir
100 gr sucuk
Bir kaç dal maydanoz{koymasanız da olur}
1 yumurta sarısı
Susam ve çörek otu

Yapılışı

Önce böreğin içini hazırlayın. Beyaz peyniri elinizle ya da bir çatal yardımı ile ufalayın içine sucukları küp şeklinde doğrayın, isterseniz biraz da maydanoz doğrayabilirsiniz.

Milföy hamurunu 5x5 boyutlarin da karelere bölün (kesin) .Sonra peynirli içten karelerin ortasına koyup üçgen  şeklinde kapatın .YAĞLANMAMIŞ fırın tepsisine dizin, üzerine yumurta sarısı sürün susam ve çörek otu serpin 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.Ilık ya da sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: