3 Mart 2013 Pazar

İRMİK HELVASI



İRMİK HELVASI

Malzemeler

500 gr irmik
250 gr tuzsuz tereyağ
50 -60 gr çam fıstığı

Şiresi için:

3 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
1 çubuk tarçın

Yapılışı
Önce helvanın şiresini pişirin.Suyu ve şekeri bir  tencerye koyun kaynamaya bırakın içine bir dilim limon ve tarçın koyun iyice kaynayınca altını kapatın. O arada siz helvnın hazırlığına başlayın.
Bir tencerye yağı koyup yavaş ateşte eritin  ,Yağ eriyince içine çam fıstıklarını atıp kavurun  sonra irmiği de
ekleyin ve güzelce kavurun ta ki rengi altın sarısına dönüşünceye kadar.İrmik kavrulduktan sonra üzerine şireyi dökün ve ocağın altını en yavaş haline getirin yoksa helva dışarılara sıçrar.Helva şireyi çekene kadar pişirin.Sonra servis tabağına alın ve üzerine arzunuza göre ceviz ve hindistan cevizi tarçın serpin sıcak servis yapın yanına dondurmada ekleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun !

Hiç yorum yok: