23 Mayıs 2013 Perşembe

FINDIK KREMALI MUZLU RULO KEK



FINDIK KREMALI
MUZLU RULO KEK

Malzemeler:

5 adet yumurta
1 su bardağı  pudra şeker
2/3 su bardağı elenmiş un
Limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı vanilla
 1 tatlı kabartma tozu
2 çorba kaşığı dövülmüş fındık
2 adet muz
3 çorba kaşığı hindistan cevizi
1/4 çay kaşığı tuz


Kremasi için


1.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı  şeker
1 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
50 gr kadar tereyağ
1 tatlı kaşığı vanilla

Üzeri için
1  paket krem şanti (kutusunda  iki zarf  var  birini kullanın)
1 çay bardağı  süt

Yapılışı

Keki yapmaya başlamadan önce kremayı muhallebi gibi pişirip soğuması için   bir kenara bırakın.

Önce fırını 180 derecede ısıtın.Sonra 15.5 cm e 10.5 cm boyutundaki tepsiye parşömen kağıdı koyup kağıdı yağlayın.Küçük bir kabta  5 yumurta beyazını 1/2 su bardağı pudra şekeri ile çırpın.Ayrı bir kapta 5 yumurta
 sarısını da geri kalan yarım su bardağı pudra şekeri ile çırpın.Sonra bu karışıma unu limon rendesini kabartma tozunu vanillayı  ve tuzu ekleyip tahta kaşıkla iyice çırpın.Sonra bu karışıma yumurta beyazı olan karışımdan
yavaş yavaş koyup spatula ile hamuru sanki katlıyormuş gibi karıştırın.Bu işlemi beyaz karışım bitene kadar
yapın.Sonra kekin hamurunu tepsiye eşit olacak şekilde yayın.15 - 20 dakika pişirin.Kek piştikten sonra üzerine pudra şeker serpilmiş havlunun üstüne ters çevirin ve sıcak olarak havlu ile sarın.Bu arada  siz krem
şantiyi hazırlayıp yine bir kenara bırakın.Kek hamuru soğuduktan  sonra muhallebi  kıvamındaki kremayı kekin üstüne sürün üzerine fındıkları serpin muzlarıda üzerine koyduktan sonra dikkatlice rulo şeklinde sarın.
En son üzerine krem şantiyi sürün fındık ve hindistan cevizi ile süsleyin.Buzdolabında  2 saat  dinlendirdikten
sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet   Olsun!

Hiç yorum yok: