31 Ekim 2013 Perşembe

YALANCI KARAKUS TATLISI



YALANCI KARAKUŞ TATLISI

Malzemeler;

2 adet taze yufka
250 gr tuzsuz tereyağ
3 -4 su bardağı ceviziçi dövülmüş
1 çay bardağı toz şeker

çurubu icin

4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2 dilim limon
2 tane  çubuk tarçın

Yapılışı

Yufkalarınızı  9-10 cm eninde şeritler halinde kesin . Erittiğiniz tereyağını  kestiğiniz şeritlerin
üzerine sürün 1 çorba kaşığı   cevizli şeker karışımından koyun sonra muska şeklinde sarın .Bunu başka şekilde de yapabilirsiniz . Yufkayı ikiye bölersiniz üzerine yine yağ sürüp cevizini de koyduktan sonra rulo şeklinde sarıp verevlemesine kesersiniz.
Bu şekilde yufkalrınızı  bitirene kadar devam edin.Tepsiye parşömen kağıdı  serin  ve tatlıları  üzerine yerleştirin .180 dereceli firında üzerleri altın renginde kızarıncaya kadar pişirin .Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şurubu fırından çıkarttığınız tatlının üzerine dökün .Şurubun içinde 5 - 6  dakika bırakın .Sonra servis tabağına alın.Çay veya dondurma ile servis yapın.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: