31 Ekim 2013 Perşembe
YALANCI KARAKUS TATLISI
YALANCI KARAKUŞ TATLISI
Malzemeler;
2 adet taze yufka
250 gr tuzsuz tereyağ
3 -4 su bardağı ceviziçi dövülmüş
1 çay bardağı toz şeker
çurubu icin
4 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2 dilim limon
2 tane çubuk tarçın
Yapılışı
Yufkalarınızı 9-10 cm eninde şeritler halinde kesin . Erittiğiniz tereyağını kestiğiniz şeritlerin
üzerine sürün 1 çorba kaşığı cevizli şeker karışımından koyun sonra muska şeklinde sarın .Bunu başka şekilde de yapabilirsiniz . Yufkayı ikiye bölersiniz üzerine yine yağ sürüp cevizini de koyduktan sonra rulo şeklinde sarıp verevlemesine kesersiniz.
Bu şekilde yufkalrınızı bitirene kadar devam edin.Tepsiye parşömen kağıdı serin ve tatlıları üzerine yerleştirin .180 dereceli firında üzerleri altın renginde kızarıncaya kadar pişirin .Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şurubu fırından çıkarttığınız tatlının üzerine dökün .Şurubun içinde 5 - 6 dakika bırakın .Sonra servis tabağına alın.Çay veya dondurma ile servis yapın.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder