10 Kasım 2013 Pazar

KARAMALİZE ŞEKERLİ FINDIKLI KEK




KARAMALİZE ŞEKERLİ FINDIKLI KEK

Malzermeler

3 adet yumurta
3 kahve fincanı  toz seker
4 kahve fincanı kek unu
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı süt (olmasa da olur)
Limon kabuğu rendesi
1 paket vanilla
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
1 çay bardağı dövülmüş fındık

Kremasi için;

1 paket krem şanti
2 çay bardağı süt

Karamelize için;

1 su bardağı şeker
1/4 su bardağı su

Yapılışı;

Önce keki pişiriyoruz, kek soğuduktan sonra üzerine krem şantisini sürüyoruz.Daha sonra şekeri suyla eritiyoruz.Şekerin rengıi altın rengine dönüştüğünde ocaktan alıyoruz.2İki dakika kadar bekledikten sonra bir oklavayı uçlarından destekli yüksek bir yere koyarak yuurta çırpacağını karamele batırıp şeker damlarken elimizi ileri geri kaydırarak damlaların saç kılı gibi ıncecik akmasını
sağlıyoruz .oklavayı yüksek bir yere yerleştirirken oklavanın altına eski gazete ya da  alüminyon
kağıdı serin ki şeker damlaları etrafı kirletmesin.Sonra o  ince şekerleri elinizle toparlayıp yaptığınız pastanın üzerine koyun.Yalnız şeker krema ile temasında kısa  sürede eriyor.bu yüzden pastanızı
hemen tüketirseniz daha iyi olur .

Afiyet Olsun!






Hiç yorum yok: