Malzemeler
5 yumurta
1 su bardağı pudra şeker
2/3 su bardağı un
3/4 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı vanılla
1/4 çay kaşığı tuz
2-3 çorba kaşığı kakao
Limon kabuğu
Krema
3 su bardağı süt
7-8 çorba kaşığı toz şeker
4-5 çorba kaşığı un
100 gr margarin
5 çorba kaşığı kakao
50 gr kadar şekersiz çikolata
Sade Krema
3 paket krem şanti
5 çay bardağı süt
Taze kırmızı yaban mersini
Sarı gıda boyası
Yapılışı
Önce tepsiyae parşömen kağıdı serin ve yağlayın.Sonra beyazını ve sarısını ayırdığınız yumurtaların sarılarını yarım su bardağı şekerle iyice çırpın ta ki rengi açık sarı olana kadar.beş adet yumurta beyazını da yarım su bardağı şekerle çırpın.Daha sonra yumurta sarılarını unla birlikte tahta kaşıkla çırpın . sonra yumurta beyazını ,üç defada olmak üzere sarılarına ekleyip tekrar tahta kaşıkla
çırpın .Vanillayı ,limon kabuğunu ,ve kabartma tozununu ekleyin.Tepsiye dökün ve 10 dakika
180 derecede pişirin.Sonra fırından alın üzerine pudra şekeri serpilmiş havlunun üstüne koyun parşömen kağıdını çıkarın sıcakken havluya sarın.
Daha sonra aynı malzemeleri (kakao hariç) kullanarak bir de vanillalı kek pişirin.Onu da fırından
çıkarınca havlu ya sarın.
Bu arada kremanızı hazırlayın.Kremanızı soğuttuktan sonra havluya sardığınız pandispanyayı açın kremanızı sürün ve tekrar güzelce sarın.Sade pandispanyayı da açıp içine krenm şanti sürüp onu da güzelce sarın.Sade pandispanyayı ortadan verevlemesine kesin ,sonra elde etttiğiniz parçanın birini kütük pastanın yanına yapıştırın ötekini de diğer tarafına yapıştır.Geri kalan çikolatalı kremanızı pastanın her tarafına sürün. Kalan beyaz kremanızı da kütük pastanın üstüne kar yağmış gibi süsleyin.Sarı gıda boyanızı krem şantiye karıştırın ve bir torbaya koyup kütüğünüze
kesilmiş odun süsü verin.Kırmızı yaban mersini ile süsleyin.En son pudra şeker serpip
kütüğünüzün üzerine kar yağmış havası verin
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder