25 Ekim 2013 Cuma
MANTAR KURABİYE
MANTAR KURABİYE
Malzememler
2 yumurta
1 paket sanayağ
350 - 400 gr nişasta
2 -3 çorba kaşığı un
1 su bardağı pudra şeker
Limon kabuğu rendesi
1 paket vanilla
1-1.5 çorba kaşığı kakao
1 adet boş gazoz şişesi
Yapılışı
Nişasta ,un ,pudra şeker, limon kabuğu ,vanilla büyükçe bir kabın içinde karıştırılır .Üzerine eritilmiş yağ ve yumurtalar kırılıp yoğurulur.Ceviz büyüklüğünde elinizle yuvarlayıp gazoz şişesinin ağzını kakaoya batırıp
elinizdeki hamura hafifçe batırın ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin 180 dereceli fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.Fırını devamlı kontrol edin çünkü kurabiyelerinizin kararmaması lazım.Fırından çıkarttıktan
sonra kurabiye ızgarasında soğutun ve servis tabağına alın.
Afiyet Olsun !
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder