4 Ekim 2013 Cuma

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA



ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

Malzememler

Yarım kilo barbunya
1 büyük boy soğan
1 büyük boy domates
1 adet havuç
1 çorba kaşığı salça
4-5 diş sarmısak
1 yemek kaşığı şeker
Zeytinyağı
Tuz
Maydanoz
Limon

Yapılışı

Barbunyaları bir gece önceden ıslatın.Soğanı ince küp şeklinde doğrayın tencereye zeytinyağını koyun soğanları kavurun
sarmısakları da beraber kavurun salçayı ekleyin tuzu sekeri ilave edin halka olarak doğradığınız havuçları da kavurun barbunyaları üzerine dökünve kavurun en son domatesleri deşöyle bir kavurun ve üzeri kaanacak kadar sıcak su koyun
40- 45dakika kadar ya da barbunyalar iyice pişene kadar kaynatın.Suyunu çekmeye başladığında ateşten alın.Maydanoz ve limonla süsleyin.Soğuyunca servis yapın

Afüyet Olsun!

Hiç yorum yok: