2 Nisan 2016 Cumartesi



KARIŞIK TUZLU ÇÖREKLER

Malzemeler

2 tane yumurta
100 gr tereyağ
1/2 su bardağı süt
1/2 su ardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
3 su bardağı un
1 yemek kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı çörek otu
2 yemek kaşığı susam
1 tatlı kaşığı acı kırmızı toz biber

Üzeri için
Yumurta sarısı

Yapılışı

Büyükçe bir kaba susam çörek otu ve kırmızı biber hariç diğer tüm malzemeleri sırasıyla yumuta tereyağ,sıvıyağ,süt şeker tuz mahlep sirke kabartma tozunu koyun ve yoğurun .Unu yavaş yavaş ilave edin.Hepsini güzelce yoğurun.Buzdolabında 15 dak kadar dinlendirin.Daha sonra hamuru ikiye bölün.Ayırdığınız yarım hamurun birine acı kırmızı toz biberi ilave edin.Hamuru merdane ile açın ve istediğiniz bir kurabiye kalıbı ile kesin .Parşömen kağıdı serili fırın tepsinize dizin.bu işlemi öteki kalan hamurla da yapın .Üzerlerine yumurta sarısı sürün susam ve çörek otunu serpin .acılılar belli olsun diye ben çörek otunu acılı kurabiyeye kullandım175- 180 dereceli fırın da 20 dak üzerleri kızarana kadar pişirin.Fırından çıkarınca 15 dakika soğutun ılık olarak çayla servis edin.

Afiyet Olsun!!


Hiç yorum yok: