6 Nisan 2016 Çarşamba

BEZE (İÇİ BOŞ TADI HOŞ)








  
BEZE    (İÇİ BOŞ TADI HOŞ)

Malzemeler

6 yumurta akı
1 çay kaşığı tuz
1,5 su bardağı toz şeker
Vanilya
1 çay kaşığı krem tartar
Sarı gıda boyası

Yapılışı

Yumuta akını çırpacağınız kapa koyun tuzu atın ve el çırpıcıyla çırpın.Toz şekeri ilave edin çırpmaya devem edin ,şekerin karıştığından emin olunca yumurtalı kabı ben marıe usulu su kaynayan tencerenin üzerine koyarak şekerin eridiğinden emin olana kadar bu su üzerinde çırpın .Daha sonra
mikserle çrpmaya başlayın.Vanilyayı ve krem tartarı ekleyin .Parlak bir renk alıncaya kadar ve köpürene kadar çırpın.Hazırladığınız bezeyi sıkma torbasına doldurmadan önce torbayı sarı gıda boyası ile bir temiz sulu boya fırçası veya çöp şişle torbayı boylamsına boyayın.Sonra bezeyi içine doldurun .Torbanın  ucunu kesin parşömen kağıdı serili fırın tepsisine istediğiniz büyüklükte sıkın.
90-95 derecede ısıtılmış fırında 2 saat kadar kurutun.Fırında soğutun ,ve servis yapın.

Afiyet Olsun!


  

Hiç yorum yok: