5 Şubat 2016 Cuma

AY ÇEKİRDEKLİ TUZLU KURABİYE






AY ÇEKİRDEKLİ TUZLU KURABİYE

Malzemeler

2 adet yumurta
100 gr oda sıcaklığında tereyağ
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
2 yemek kşığı sirke

Üzeri için

Ay çekirdeği ve çörek otu

Yapılışı

Yumurta ve şekeri büyükçe bir kapta çırpın.Üzerine sıvıyağ ve sütü ekleyip çirpmaya devam edin.
Mahlep tuz ve kabartma tozunu da ekleyin .Sirkeyide ekledikten sonra unu yavaş yavaşyedirerek yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle tezgahın üzerinde çubuk şeklini ya da çubukların ucunu birleştirerek simit şekli verin .Fırın tepsisine parşömen kağıdı serin,yaptığınız simitleri birer parmak ara ile dizin .Üzerlerine yumurta sürün ve ayçiçeği ile çörek otu serpin.Önceden 200 derece de ısıtılmış fırında 15- 20 dak. kadar üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkarınca sıcak ya da ılık olarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun!!







Hiç yorum yok: