29 Ekim 2012 Pazartesi

PATLICANLI PİRİNÇ PİLAVI




PATLICANLI PİRİNÇ PİLAVI

Malzemeler:

3 su bardaği pirinç
7 adet patlıcan
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
150 gr kuş başı doğranmış kuzu eti
4 1/2 su bardağı et suyu
2 su bardağı canola yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kesme seker
100 gr tereyağ


Yapılışı

Önce 3 adet patlıcanı soyup dilimliyerek  kesin  geri kalan 4 adet patlıcanı soyup küp şeklinde doğrayın
Sonra bunları kızartın ve bir kenara alın 3 su bardağı pirinci sıcak su ile ıslatın Bu arada kuzu etini şöyle yağda
bir kavurun üzerıne biraz su ekleyip yumuşamasını sağlayın sonra suyunu süzüp bir kenara alın Sonra ıslatmış olduğunuz pirinci süzün soğuk suyla yıkayın Tereyağıını  eritin üzerine pirinci dökün ve  kızartın pirinç kızarırken nohut ve eti ekleyin onları da şöyle bir kavurduktan sonra et suyunu ekleyin Su kaynamaya başlayınca küp şeklindeki  kızarmış patlıcanları ve kesme şekeri ekleyin Pilavınız pişince üzerine temiız bir havlu örtün demlenmeye bırakın Sonra bir kek kalıbına dilimleyip kızartığınız patlıcanları yan yana dizin Sonra kalıba demlenmiş pilavı dökün Ve kalıbı servis tabağına ters çevirin Sıcak olarak servis yapın

Afiyet Olsun!





Hiç yorum yok: