29 Ekim 2012 Pazartesi

ÇERKEZ TAVUĞU



ÇERKEZ TAVUĞU

700 gr tavuk göğsü
250 gr ceviz içi
3 diş sarmısak
1 adet bayat ekmek içi
2 su bardağı tavuk suyu
Tuz
Kırmızı biber
2-3 dal maydanoz
4 adet kiraz domates
4 adet yeşil zeytin

Yapılışı

Önce tavuk göğüslerini bir tencerede içine bir soğan bir kaç dal maydanoz koyarak  haşlayın sonra tiftikleyin
bir kenara bırakın Sonra mutfak robotunda ceviz içini  sarmısağı  ekmek içini ve 2 bardak tavuk suyunu cekin
boza kıvamında bir sos elde edin içine baharatlarını ekleyin Servis yapacağınız  derince bir tabağa tavuk göğüslerini  dizin Üstüne sosunu dökün  Üzerine acı kırmızı biber ve ceviz yağını dökün Sonra maydanoz domates ve zeytinle süsleyin

Afıyet Olsun!

Hiç yorum yok: