29 Ekim 2012 Pazartesi

FIRINDA SOSSUZ KUZU ETI




FIRINDA SOSSUZ KUZU ETI

Malzemeler

1 1/2 kilo kuzu eti
1 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kara biber
3 -4 adet defne yaprağı
2-3 adet karanfil
3 çorba kaşığı tereyağ

Yapılışı

Etimizin fazla yağlarını alıp büyükçe bir tencereye koyun Üzerıne tuzu biberi defne yaprağını ve karanfili koyun ve etin üzeri kapanacak kadar su koyun ağır ateşte pişirin Pıştiğini bir çatal batırarak anlayabilirsiniz
eğer çatal etten kolayca ayrılıyorsa pişmiş demektir Sonra etleri bir tepsiye dizin üzerine 3 çorba kaşığı tereyag ekleyin  fırına sürün Üzeri kızarınca fırından alın ve sıcak servis yapın Arzu edilirse üzerıne kimyon serpebilirsiniz

Afiyet Olsun!



Hiç yorum yok: