5 Eylül 2013 Perşembe
KOKULU SİMİT
KOKULU SİMİT
5 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya 1 Tatlı kaşığı kadar
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı şumum baharatı
1 su bardağı sıvıyağ açmak için
Yapılışı
Büyükce bir hamur tepsisine unun ortasını açıp sütle karıştırdığımız mayayı sıvıyağı ve şekeri ilave ederek yoğurmaya başlayın hamurun kıvamı ne sert ne yumuşak olacak sonra hamuru bir saat dinlendirin.Bir tabağa sıvıyağ ve şumum baharatından koyun sonra hamurdan bezeler yapın herbirini
baharatlı yağın içine batırın elinizle açın açtıktan sonra ortasından başlayarak hamuru yırtın sonra gül gibi dolayın tepsiye aralık bırakmadan dizin.20 25 dakika kadar üzerleri kızarıp pembeleşinceye kadar pişirin. Ilıyınca çayla servis yapın.Buzdolabına koyup saklayabilirsiniz.Canınız istediğinde fırın da ısıtıp yiyebilirsiniz.
Afiyet Olsun !
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder