5 Eylül 2013 Perşembe

KOKULU SİMİT



KOKULU  SİMİT

5 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya 1 Tatlı kaşığı kadar
1 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı şumum baharatı
1 su bardağı sıvıyağ  açmak için

Yapılışı

Büyükce bir hamur tepsisine unun ortasını açıp sütle karıştırdığımız mayayı sıvıyağı ve şekeri ilave ederek yoğurmaya başlayın  hamurun kıvamı ne sert ne yumuşak olacak sonra hamuru bir saat dinlendirin.Bir tabağa sıvıyağ ve şumum baharatından koyun sonra hamurdan bezeler yapın herbirini
baharatlı yağın içine batırın elinizle açın açtıktan sonra ortasından başlayarak hamuru yırtın sonra gül gibi dolayın tepsiye aralık bırakmadan dizin.20 25 dakika kadar üzerleri kızarıp pembeleşinceye kadar pişirin. Ilıyınca  çayla servis yapın.Buzdolabına koyup  saklayabilirsiniz.Canınız istediğinde fırın da ısıtıp yiyebilirsiniz.

Afiyet Olsun !


Hiç yorum yok: