3 Eylül 2013 Salı
BİCİ BİCİ
BİCİ BİCİ
Adana'ya Has Bir Tatlı
Malzemeler
8 su bardağı su
1 su bardağı nişasta
1 çorba kaşığı gül suyu
Kırmızı gıda boyası
6 su bardağı su
5 çorba kaşığı toz şeker
Pudtra şekeri
Buz
Yapılışı
Suyu ve nişastayı bir tencereye koyup karıştırarak muhallebi gibi pişirin.Büyükce bir cam tepsiyi su ile ıslatın
ve pişirdiğiniz muhallebiyi bu tepsiye dökün.Buzdolabında soğuyup donmasını için bekletin.Bu arada üzerinin
şurubunu yapın.6 su bardağı suyu bir surahiye doldurun içine kırmızı gıda boyasını koyup şekerle karıştırın ve
onu da buzdolabında soğumaya bırakın.Bici soğuyunca dilimleyip servis kasesine alın üzerine şurubunu dökün buzu döverek inceltin bicinin üzerine koyun en son pudra şekeri ile süsleyin ve ikram edin.
Afiyet Olsun!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder