3 Eylül 2013 Salı

BİCİ BİCİ


BİCİ BİCİ

Adana'ya Has Bir Tatlı

Malzemeler

8 su bardağı su
1 su bardağı nişasta
1 çorba kaşığı gül suyu
Kırmızı gıda boyası
6  su bardağı su
5 çorba kaşığı toz şeker
Pudtra şekeri
Buz

Yapılışı

Suyu ve nişastayı bir tencereye  koyup karıştırarak muhallebi gibi pişirin.Büyükce bir cam tepsiyi su ile ıslatın
 ve pişirdiğiniz muhallebiyi bu tepsiye dökün.Buzdolabında soğuyup donmasını için bekletin.Bu arada üzerinin
şurubunu yapın.6 su bardağı suyu bir surahiye  doldurun içine kırmızı gıda boyasını koyup şekerle karıştırın ve
onu da buzdolabında soğumaya bırakın.Bici soğuyunca dilimleyip servis kasesine alın üzerine şurubunu  dökün buzu döverek inceltin bicinin üzerine koyun en son pudra şekeri ile süsleyin ve ikram edin.

Afiyet Olsun!


Hiç yorum yok: