18 Mart 2015 Çarşamba

AÇMA




AÇMA

Malzemeler

1 yemek kaşığı toz maya
2-3  tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta sarısının biri üzeri için
1 tatlı kaşığı tuz
3-4 su bardağı un
Susam ve çörek otu

Yapılışı

Mayayı ılık suda toz şekeri ekleyerek karıştırın.Mayanız kabarınca  unu bir kaba koyun ve havuz gibi açın içine mayayı sıvıyağı tuzu ekleyip yoğurun.elinize yapışmayacak yumuşak bir hamur yapın .1 saat mayalanmaya bırakın.Hamur  kabarınca mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.Elinizle
tezgahın üzerinde hamuru silindir şeklinde uzatarak yuvarlayın.Sonra düğümleyerek şekil verin.
Fırın tepsisini yağlayın açmaları birbirine değmeyecek şekilde dizin.Üzerine yumurta sarısı sürün
susam serpin 200 dereceli fırında pişirin.Sıcak sıcak servis yapın.

Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: