3 Ocak 2014 Cuma

ZEYTİNYAĞLI KURU PATLICAN DOLMASI


ZEYTİNYAĞLI KURU PATLICAN DOLMASI

Malzemeler

20 adet kuru patlıcan
1,5 su bardağı pirinç
2 adet soğan
3 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
6-7 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kara biber
1/2 tatlı kaşığı tarçın
1/2 tatlı kaşığı yeni bahar
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 adet limon suyu
2 çay bardağı zeytinyağ
Tuz

Yapılışı

20 adet patlıcanı akşsmdan suya ıslatın .Soğanı  ince küp şeklinde doğrayın,zeytinyağını bir tavaya
koyun üzerine soğanı dökün ve kavurmaya başlayın,rengi pembeye  dönerken çam fıstığını ekleyin
tekrar kavurmaya devam edin .Yıkamış  ve süzmüş olduğunuz pirinci de üzerine ekleyip kavurma işlemine devem edin.Baharatları , tuzu ve şekeri ilave edin.Üzümü de en son olarak ekleyip kavurun.
Üzerine 1 bardak su ekleyin ve pirincin hafifçe pişmesini sağlayın.Ateşten aldıktan sonra limon suyunu üzerine dökün ve maydanozu doğrayın.Şöyle bir karıştırın soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra teker teker patlıcanlarınızı yarıya kadar doldurun.Tencereye dizin suyunu üzrini kapatacak kadar koyun.Ve
üzerine bir tabak ya da ağırlık koyup pişirin.Piştikten sonra suyunu süzün ve tenceresinde soğumaya
bırakın .Soğuduktan sonra servis tabağına alın kuru domates ve limonla süsleyin.

Afiyet Olsun !

Hiç yorum yok: