12 Eylül 2013 Perşembe

FONDANLI MİNİ KEKLER





























FONDANLI MİNİ KEKLER

Malzemeler

 4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2-3 çorba kaşığı kakao
100 gr tuzsuz margarin
2 su bardağı un
1 kahve fincanı sıvıyağ canola
1 paket vanilla
1 paket baking-powder
1 paket pembe şeker hamuru
1 paket kakaolu krem şanti

Yapılışı

Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Sonra içine un hariç tüm malzemeleri ekleyip tekrar çırpın.Unu tahta kaşıkla çırpın.Sonra onikilik muffın kalıbına dökün.180 dereceli fırında 15dakika pişirin.Piştiğini temiz bir kürdanbatırarak kontrol edin.Piştikten sonra ılıması için tezgahın üzerine koyun.Kekler soğuyana kadar
kakaolu krem şantiyi soğuk  sütle iyice çırpın.Keklerinizin üzerine sürün .Şeker hamurunuzu plastik oklava ile açın sonra küçük keklerinizi tek tek bu hamurla kaplayın.Kenarlarını da kalan hamurlardan elinizle yuvarlayarak şeritler yapın ve kenerlarına hafif ıslatarak yapıştırın.Sonra şeker incileri serptiğiniz tabağa alıp
servis yapın.

Afiyet Olsun!



Hiç yorum yok: