14 Mart 2015 Cumartesi

ZARF KURABİYE




ZARF KURABİYE

3-4  su bardağı un
200 -225 gr oda sıcaklığınnda tereyağ
1/3 su bardağı sıvıyağ
1/3 su bardağı yoğurt
7 yemek kaşığı taz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1tatlı kaşığı limon suyu

İçi için

2- 3 elma rendesi
1 su bardağı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
3-4 yemek kaşığı toz şeker

Büyükçe  bir kaba tereyağını ,yoğurdu ,sıvıyağı,ve toz şekerini koyun yoğurun.Üzerine unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edin.kabartma tozu ve limon suyunu hamura koyup yoğurun.
Dinlendirin .Başka bir kapta rendelenmiş elmayı tarçını  şekeri ve ceviz içini  karıştırın.Hamuru
oklava ya da merdane yardımı ile açın tırrıklı hamur kesme aleti ile hamuru kare şeklinde kesin,
ortasına elmalı harcınızdan koyun ve zarf şeklinde kapatın.Parşömen kağıdğna birer parmak arala dizin.170 dereceli fırında kararmadan pişirin.Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın.Üzerine
pudr şekeri serpin.

Afiyet Olsun!


Hiç yorum yok: