12 Mart 2015 Perşembe

BADEMLİ ELMALI TART





BADEMLİ ELMALI TART

Malzemeler

1 su bardağı un
5 yemek kaşığı tereyağ  tuzsuz
(oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı şeker
Bir tutam tuz

İçi İçin

5 adet sarı elma
1/4 su bardağı şeker
1çay kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz içi

Üzeri için
 2 elma dilimlenecek
Kabukları soyulmuş badem


Yapılışı

Öncelikle tartın hamurunu hazırlayın.Unu tereyağını şekeri ve tuzu bir kaba koyun ve 2 yemek kaşığı
su ile  yoğurun ve açarak  bir tart kalıbına yayın.Hamuru iyi bir şekilde kalıba bastırın.Sonra elmaları
soyup rendeleyin içine şekeri ceviz içini tarçını ve limon suyunu ekleyin ve bunu tart hamurunun
üzrine yayın.En  üstüne de  2 adet elmayı soyup  ince dilimleyin tartın üzerine arka arkaya dizin.
Fırında 35 -45 dakika kadar pişirin . pişmeye yakın fırından çıkarın ve bademleri dizin  tekrar fırına sürün .Fırından çıkardıktan sonra bir yumurta fırçası yardımı ile bal sürün .
Tartınız servise hazır.

Afiyet Olsun !

Hiç yorum yok: