Malzemeler
1 su bardağı un
5 yemek kaşığı tereyağ tuzsuz
(oda sıcaklığında)
2 yemek kaşığı şeker
Bir tutam tuz
İçi İçin
5 adet sarı elma
1/4 su bardağı şeker
1çay kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz içi
Üzeri için
2 elma dilimlenecek
Kabukları soyulmuş badem
Yapılışı
Öncelikle tartın hamurunu hazırlayın.Unu tereyağını şekeri ve tuzu bir kaba koyun ve 2 yemek kaşığı
su ile yoğurun ve açarak bir tart kalıbına yayın.Hamuru iyi bir şekilde kalıba bastırın.Sonra elmaları
soyup rendeleyin içine şekeri ceviz içini tarçını ve limon suyunu ekleyin ve bunu tart hamurunun
üzrine yayın.En üstüne de 2 adet elmayı soyup ince dilimleyin tartın üzerine arka arkaya dizin.
Fırında 35 -45 dakika kadar pişirin . pişmeye yakın fırından çıkarın ve bademleri dizin tekrar fırına sürün .Fırından çıkardıktan sonra bir yumurta fırçası yardımı ile bal sürün .
Tartınız servise hazır.
Afiyet Olsun !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder