18 Mart 2015 Çarşamba

KAVALA KURABİYESİ




KAVALA KURABİYESİ

Malzemeler

200 gr tuzsuz tereyağ oda sıcaklığında
1 su bardağı dövülmüş badem
1 su bardağı  pudra şekeri
1 tatlı kaşığı vanılya
1 tüm  yumurta + 1 yumurta akı
Yarım limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı mahlep
3 su bardağı un

Yapılışı

Önce teflon bir tavada bademleri kavurun .Sonra unu  da ilave ederek kavurmaya devam edin.
Ateşten alın ve soğumaya bırakın sonra oda sıcaklığındaki tereyağını  yumurtayı pudra şekerini ekleyip yoğurun vanilyayı ve limon kabuğunu da ekleyip yoğurun.Hamur kendini toplayınca
açın ve ay şeklindeki hamur kesme kalıbınızla kesin parşömen kağıdı serili tepsiye dizin .
170 dereceli fırın da 20 dakika kadar rengi çok kararmadan pişirin .
Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpin.


Afiyet Olsun!

Hiç yorum yok: