3 Şubat 2014 Pazartesi

KREMALI TAVUKLU PIRASA ÇORBASI





KREMALI TAVUKLU PIRASA  ÇORBASI

Malzemeler

250 gr tavuk eti {fındık büyüklüğünde doğranmış}
2 adet pırasa
2 adet patates
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 su bardağı süt 
2 çorba kaşığı un 
2 çorba kaşığı tereyağ
Tuz 
Karabiber

Yapılışı

Önce doğranmış tavuk etini 2 su bardağı su ile haşlıyoruz.Tavuk eti haşlanırken pırasayı ve patatesi küçük küçük doğrayın.Sıvıyağı küçük bir tencereye alıp kızdırın içine pırasayı ve patatesi  atıp şöyle bir kavurun.Tavuk  eti pişince üzerine kavurduğunuz pırasalı patatesi ilave edin .Bir 5-10 dakika haşlansın.Bu arada siz bir tavaya tereyağını koyup eritin eriyince üzerine unu dökün kavurun un kavrulunca 2 bardak sütü ilave edin iyice karıştırın ki , un topaklanmasın.Sonra bunu kaynayan çorbanın  içine  ilave edin.Tuzunu ve karabiberinide ekledikten sonra 15 dakika kadar daha kaynatın ve ocağın altını kapatın.5 dakika dinlendirin  sıcak servis edin.Arzu ederseniz yağda kavrulmuş bayat ekmekle de servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun!







Hiç yorum yok: