14 Şubat 2014 Cuma

KURU KAYISI REÇELİ






















KURU KAYISI REÇELİ



Malzemeler



1 kilo kuru kayısı
1 kilo toz şeker
2 dilim  limon



Yapılışı



Kuru kayısıları akşamdan soğuk su ile sabaha kadar ıslatın.Sabah suyunu süzün .
Üzerine toz şekeri dökün veşeker kendi kendine eriyene kadar bırakın.Şeker iyice sulanınca
büyükce bir tencereye aktarın ve yüksek ateşte kaynayana kadar pişirin.Kaynarken içine limon dilimlerini atın.Kayısılar iyice açılınca ve rengi altın rengini alınca ateşten alın .Üzerini kapatmadan
tenceresinde soğumaya bırakın.Tamamen soğuduktan sonra kavanozlara koyun.Arzu ettiğiniz zaman
servis yapn.Kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacaktır.



Afiyet Olsun!




Hiç yorum yok: