ZEYTİNLİ POĞAÇA
Malzemeler:
1 paket Kuru Maya
1 su bardağı Ilık Su
1 su bardağı Ayçiçek yağı
2 yemek kaşığı Toz Şeker
1 tatlı kaşığı Tuz
1 şişe Soda (bakkaldan aldığımız normal boyutta)
2-3 su bardağı Un
1 çay kaşığı Mahlep
İç harcı için:
yaklaşık 45-50 adet Siyah Zeytin (çekirdekleri temizlenmiş)
Üzeri için
1 Yumurta Sarısı
Çorekotu veya Susam
Yapılışı:
Önce mayamızı ılık süte şekerle koyup, mayalanması için karıştırıp üzerini kapatıp, bırakıyoruz, geriye kalan hamur malzemelerini bir kaba yoğurmak için koyup üzerine mayayı ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yapıyoruz {isterseniz yumurta beyazını hamura ekleyebilirsiniz}. Bir bezle örtüp mayalanmaıi için 20 dakika dinlendiriyoruz. Bu arada zeytinlerimizi çekirdeklerinden ayıklıyoruz. Hamurdan ceviz büyüküğünde avcunuza alıp açın, içine 2-3 tane temizlenmiş zeytinlerden koyup kapatın, az yağlı tepsiye aralıklarla dizin, üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpiştirin. 180 derece de üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
Afiyet Olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder